Home Home Wie ben ik Wie ben ik Massage Massage FIBROMYALGIE FIBROMYALGIE Consulting Consulting Healing Healing LINKS LINKS Contact Contact

FIBROMYALGIE

Hoe herken je fibromyalgie? Letterlijk betekent fibromyalgie (FM) pijn in bindweefsel en spieren. De naam is een samenvoeging van fibro (=bindweefsel), myo (=spieren) en algia (=pijn). Bindweefsel en spieren behoren tot de weke delen van het lichaam vandaar dat men ook wel eens spreekt over weke- delen-reuma. De term beschrijft dus enkel wat er aan de hand is en geeft geen oorzaak. Bij fibromyalgie krijg je last van verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, darmproblemen, … De ziekte behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen. Typisch is de verhoogde drukpijngevoeligheid op een aantal specifieke punten. Deze pijnlijke plekken, de zogenaamde “tenderpoints” of “drukpunten” worden soms toegeschreven aan plaatselijk verhoogde spanningstoestanden van spieren en pezen. De oorzaak van fibromyalgie is tot op heden nog niet gekend. Een ontregeling van het immuunsysteem, veranderingen in de bindweefsel-structuur, tekort aan zuurstof in de spieren, storing in het metabolisme van bepaalde stoffen die een werking hebben op de bloedvaten en het zenuwstelsel, alsook functiestoornissen in het regelsysteem van pijn werden bestudeerd, maar een definitieve oorzaak is nog niet gevonden. Er worden geen afwijkingen gevonden bij röntgenonderzoek of bloedonderzoek. Er is geen sprake van vergroeiingen of andere abnormaliteiten. Fibromyalgie komt over de hele wereld voor bij naar schatting bij 2 tot 5% van de bevolking. 80 tot 90% zijn vrouwen tussen 35 en 60 jaar, maar fibromyalgie kan ook voorkomen bij ouderen, bij kinderen, jonge volwassenen en mannen. Fibromyalgie is geen levensbedreigende ziekte. Fibromyalgie kan een familiaire factor hebben: meer dan 40% van de patiënten hebben een nauw verwant familielid met dezelfde symptomen. FM evolueert bij iedereen anders. Sommige patiënten hebben voortdurend pijn, terwijl bij anderen de klachten na verloop van tijd nog nauwelijks invloed hebben op het dagelijks leven. Dat neemt niet weg dat de klachten nooit helemaal verdwijnen en soms weer erger kunnen worden. Fibromyalgie is echt. Onderzoek beschrijft FM als een “duidelijk klinisch syndroom dat goed geïnformeerde medische hulp en voortdurend onderzoek verdient om chronische wijdverspreide pijn beter te kunnen begrijpen”.
Massage helpt zeker!!! Maar elke patiënt is niet hetzelfde, daar men qua pijn en uithoudingsvermogen verschild. De ene kan bvb 5min  volhouden, terwijl de andere 45 min volhoud. Dus de prijs voor een massage is steeds verschillend naar gelang de klant. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ben je lid bij de liga !!! Breng dan je lidkaartje mee.  

HELPT MASSAGE ?????

© WHITE SHADOW HEALING 2019 ondernemingsnummer 0544.789.117
https://www.fibromyalgie.be/
FIBROMYALGIE FIBROMYALGIE